Logo

Державна установа
«Полтавський обласний центр контролю
та профілактики хвороб
Міністерства охорони здоров’я України»

IMG 20141118 124938 ебола18 листопада 2014 року відбулося навчальне тренування з питань організації протиепідемічних заходів та надання медичної допомоги хворому при підозрі на хворобу спричиненої вірусом Ебола.


Фахівці Департаменту охорони здоров'я Полтавської облдержадміністрації, Головного управління Держсанепідслужби у Полтавській області та ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія» спільно відпрацьовували дії у випадку підозри на хворобу викликаною вірусом Ебола.
Навчання пройшли на базі обласної інфекційної лікарні в м.Полтава, де протягом 35 хв. розгорнулася госпітальна база з місцем проведення необхідних клінічних аналізів та досліджень з метою диференційної діагностики, ізолятор, тощо.
Враховуючи високу контагіозність хвороби спричиненої вірусом Ебола, значна увага приділялась під час навчання на послідовність протиепідемічних заходів у вогнищі, на засоби індивідуального захисту перш за все медичних працівників, як під час визначення меж вогнища – епідеміологом при спілкуванні з контактними та подвірних обходів з медичними працівниками ПМСД так і при надані медичної допомоги хворому та відборі, пакування і транспортування зразків від пацієнтів з підозрою на хворобу для лабораторного дослідження.
Крім того не менш відповідально підійшли до проведення заключної дезінфекції у вогнищі з послідуючою камерною обробкою речей.