Logo

Державна установа
«Полтавський обласний центр контролю
та профілактики хвороб
Міністерства охорони здоров’я України»

plashГоловне управління Держсанепідслужби повідомляє, що станом на 05.06.2015 року оформлені паспорти на роботу наступних пляжів :


- в м. Полтаві на річці Ворскла ( пляж Ленінського району, пляж Київського району, пляж Октябрського району, приватний пляж «Плесо»)
- в м.Кременчуці на річці Дніпро (центральний пляж)
- в смт. Білики селищний пляж на річці Ворскла
- в м. Миргород на річці Хорол (міський пляж , лікувальний пляж СКК Миргород, лікувальний пляж санаторію ім. М.Гоголя)
- пляж ДЗОВ «Сонячний» р. Псьол, с.Омельник
- пляж ДЗОВ «Ерудит» р.Псьол, с.Потоки
- пляж ДЗОВ «Ромашка» р.Ворскла, смт.Білики
- пляж ТОВ «Британський мовний табір АВС Сamp» р.Ворскла с.Клюсівка
- пляж ППОДОВЗ «Орлятко» р.Ворскла с.Клюсівка
- пляж ДЗОВ «Антей» р. Ворскла смт. Нові Санжари
- пляж ДОС "Соснова поляна" оз. Греччене, Великобагачанський район с.Остап'є
- пляж ДОЗ "Супутник" р. Ворскла, с. Михайлівка
- пляж ДОЗ "Маяк" р. Ворскла, с. Головач
- пляж ДОЗ "Олімпійські надії" р. Коломак, с. Соснівка

З метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, санепідслужбою області запроваджено проведення соціально- гігієнічного моніторингу за станом води поверхневих водоймищ у місцях купання.
Так, з травня 2015 року досліджено 335 проб води за мікробіологічними показниками, 326 проб за санітарно-хімічними показниками .
За результатами досліджень, проведених в кінці травня та на початку червня 2015 року, у м. Полтаві в р. Ворскла в 12 пробах води виявлено перевищення по індексу ЛКП (лактозо позитивні кишкові палички). З метою попередження виникнення та недопущення розповсюдження інфекційних захворювань , керуючись ст. 33 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» міському голові направлено лист з пропозиціями встановити на пляжах міста інформаційні щити про заборону купання та забезпечити проведення серед відпочиваючих роз'яснювальної роботи з даного питання. Станом на 09.06.2015 року за результатами лабораторних досліджень вода відповідає вимогам нормативних документів.