Logo

Державна установа
«Полтавський обласний центр контролю
та профілактики хвороб
Міністерства охорони здоров’я України»

За ініціативи Міністерства здоров'я України 18 квітня 2014 року у м.Києві на базі Національної Академії наук відбулася Всесвітня науково-практична конференція з міжнародною участю, тема конференції: «Актуальні проблеми внутнішньолікарняних інфекцій: резізстентність мікроорганізмів до антимікробних препаратів, дезінфекція та стерилізація».

Конференція розпочалася з аналізу епідеміологічного нагляду за післяопераційними інфекціями та антибіотикорезистентність іх збудників в Україні, який був висвітлений фахівцями МОЗ та Державної санітарно-епідеміологічної служби України. Згідно даного аналізу реєстрація випадків післяопераційних інфекцій дещо нижче попередніх років, але в той час антибіотикорезистентність збудників внутрішньолікарняних інфекцій фіксується на досить високому рівні.

Фахівцями Харківської академії післядипломної освіти були виділені основні направлення на удосконалення дезінфекційної профілактики внутрішньолікарняних інфекцій.

Крім того доповідачами на конференції були висвітлені інші актуальні проблеми у профілактиці ВЛІ: яку роль відіграє біоплівка умовно-патогенних мікроорганізмів у чутливості їх до дезінфектантів; яка на сьогоднішній день стоїть проблема у виборі антибіотикотерапії хірургічних хворих, при високому відсотку антибіотикорезистентності; організація епідеміологічного режиму і принципи інфекційного контролю у лікувально-профілактичних закладах та інші відповідні цікаві теми.