Logo

Державна установа
«Полтавський обласний центр контролю
та профілактики хвороб
Міністерства охорони здоров’я України»

З метою покращення інформування населення та популяризації рутинних щеплень серед дітей та дорослих в Україні створено Національний портал з імунізації vaccine.org.ua, який символічно запущено в роботу напередодні Європейського тижня імунізації 2023.
Цей портал розроблено за ініціативи Голови Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики – Федора Лапія, за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та ДУ «Центр громадського здоров’я» МОЗ України. Національний портал з імунізації покликаний стати національним джерелом інформації про імунізацію дітей й дорослих для медичних працівників та пацієнтів, за прикладом подібних порталів в США та країнах Євроспільноти.
Робота Національного порталу з імунізації vaccine.org.ua буде сприяти підвищенню охоплення профілактичними щепленнями та запобіганню 2 вакцинокерованим захворюванням шляхом поширення публікацій та навчальних матеріалів для громадськості та медичних працівників. Також портал розширює можливості спілкування щодо безпеки, ефективності та використання вакцин у широкій спільноті пацієнтів, батьків, медичних державних установ у сфері охорони здоров’я.

Посилання:

https://vaccine.org.ua/